ערן אורגני | כוכבת השבוע: הדלורית!
menumenu
BasketBasket
לא נבחרו מוצרים להזמנה.

כוכבת השבוע: הדלורית!

כוכבת השבוע: הדלורית!כוכבת השבוע: הדלורית!

בטח ישמח אתכם לדעת שחוץ מזה שהדלורית טעימה ומתקתקה ובטח בריאה, היא בכלל לא פחמימה וזה אומר שדלורית פחות משמינה מבטטות. חוץ מזה- היא קלה להכנה ולחיתוך וסופגת טעמים נפלא.

 

ולמה אנחנו מספרים לכם את כל זה? כי הגיע החורף והיא מופיעה איתו בכל הדרה אז מה עושים איתה? הנה, אספנו לכם כמה רעיונות:

 

דלורית אפויה

(מתכון של רוני מנדלמן)

המרכיבים:

דלורית אחת
2 שיני שום
מלח גס
3 כפות שמן זית
כמון
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים את הדלורית וחותכים אותה לאורך לרבעים, או לחתיכות מספיק גדולות כדי לשבת על הרשת בתנור.
  3. כותשים את השום והמלח במכתש ועלי, מוסיפים כמון, פלפל גרוס ושמן זית ומערבבים לתערובת תיבול.
  4.  מורחים את רבעי הדלורית (מהצד הנקי כמובן, משאירים את הקליפה), ומניחים אותה על רשת הצלייה של התנור (מומלץ לשים מתחת תבנית או נייר כסף).
  5. צולים כ-45 דקות ואם היא עדיין לא מאוד רכה מפנים, משאירים לעוד כמה דקות בתנור. אפשר לאכול עם כף את החלק הפנימי הרך, או לפרוס בזהירות לפרוסות.

 

מרק כתום מחמם לב, דל קלוריות, וסופר בריא

(מתכון של אולגה רז)

המרכיבים:

4  גזרים

300  גרם דלורית

500  גרם דלעת

2  כפות אבקת מרק בטעם עוף

2  כפות אבקת מרק בצל

 1 כוס מים רותחים

 4 כוסות מים

פלפל שחור לפי הטעם

מעט ג'ינג'ר מגורר

4  כפות עירית קצוצה

 

  1. קולפים את הגזר וחותכים לעיגולים. קולפים את הדלורית והדלעת וחותכים לקוביות.
  2. מעבירים את הירקות לסיר גדול למרק.
  3. ממיסים את אבקות המרק בכוס המים הרותחים ויוצקים על הירקות שבסיר. יוצקים גם את 4 כוסות המים ומתבלים.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים. 
  5. מסירים מהאש ומועכים למחית במערבל יד בתוך סיר הבישול.
  6. יוצקים לקערות אישיות ומקשטים בעירית קצוצה

 

 

דלורית שלמה צלויה עם טחינה וסילאן

(מתכון של מיכל וקסמן)

המרכיבים:

דלוריות שלמות בגודל בינוני, לפי כמות האוכלים

טחינה גולמית

סילאן (אפשר במקום הסילאן להשתמש במייפל או דבש.)

שמן זית

מלח ים

אופן ההכנה:

  1. מורחים את קליפת הדלוריות בשמן זית
  2. מניחים אותן בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי למשך 20-30 דקות, עד שהדלוריות רכות (אפשר לבדוק בעזרת קיסם) ומנומרות בכתמי צליה
  3. חוצים כל דלורית לאורך ומנקים את הגרעינים עם כף (בזהירות – חם!)
  4. ממליחים את הדלוריות ומזלפים בשקעים שהותירו הגרעינים מעט סילאן (או דבש או מייפל), מעט שמן זית ומעט טחינה גולמית. אוכלים חם או קר בגרסת האנטיפסטי.

 

ספרו לנו איך יצא! בקרוב הכוכבת הבאה.... דלעת ערמונים!!!

כל הזכויות שמורות © - ערן אורגני
back_to_top
התחברלקוח חדש
שכחתי סיסמאהכנס את כתובת האימייל שלךשלח