menumenu
BasketBasket
לא נבחרו מוצרים להזמנה.

כוכב השבוע.... הלימון!

כוכב השבוע.... הלימון!כוכב השבוע.... הלימון!

כמאמר התשדיר הישן, הלימון באמת מוסיף המון. כמה זה המון? מה יכול להיות יותר מאשר פרי שגם מאפשר המון מתכונים נהדרים וגם מלא בתכונות נפלאות שעוזרות לנו להיות בריאים?

עוד דבר שהופך את הלימון לכוכב הוא שגם הקליפה שלו שימושית...

אז למה הוא כ"כ בריא?
קליפת הלימון מכילה שמן ארומתי חזק מאוד הנחשב למחטא. בארומתרפיה עושים שימוש בשמן הלימון לטיפול בבעיות נשימה, מערכת העיכול, אבני מרה, מערכת כלי דם ולב והעור. טוב להשתמש בלימון, במיץ ובשמן, לטיפול בחתכים ופציעות. קצת שורף, אבל יעיל.
ואיך זה שהלימון עובד על אולקוס וצרבת, תשאלו, הוא הרי חמוץ? זה נכון שלימון הוא חומצי, אבל חומצת הלימון מנוטרלת בזמן העיכול ויוצרת תרכובת עם הפחמימות והדו קרבונט של האשלגן והסידן וכך בעת העיכול הוא שומר על האלקליות של הגוף. שתיית לימון – כלימונדה ללא סוכר במהלך ארוחה עתירת מאכלים בעלי חומציות גבוהה (קמח לבן, בשר, דגים, עוף), יכולה לסייע לטיפול בכאבים ובכיבים במערכת העיכול.
מיטיבי הלכת פותחים את הבוקר קבוע בשתיית מיץ כזה:
מלימון אחד שלם, שתי כפיות שמן זית, שן שום אחת וכפית של דבש.

הלימון גדל באזור הים התיכון כחלק מפירות ההדר ומשמש את האדם כבר אלפי שנים. אפילו הרמב"ם המליץ על הלימון כפרי מזין ומקרר את הדם ומצנן את הגוף. את כל זה ועוד מספרת מירה כהן שטרקמן, מנהלת פורום נטורופתיה של מכון וינגייט.

שנעבור לחלק הטעים? בחרנו לכם כמה מתכונים, אחד לכל חלק בארוחה: סלט, מנה עיקרית וקינוח:

סלט שומר בלימון
4 שומר גינה טרי – פרוס דק

1 כף שמיר קצוף
1 לימון סחוט
1 כף שמן זית בכבישה קרה
1/2 כפית מלח ים אטלנטי גס
לערבב הכול ולהגיש.
(מירה כהן שטרקמן)

עוף (או דג) בלימון
(אורנה נריה יוגב אספה את המתכון הזה מחמותה)

 אם מכינים את המאכל הזה עם דג - מומלץ להגישו עם חלה טריה. אם מכינים עם עוף - מומלץ להגישו עם כל תוספת פחמימתית (אורז, פירה וכו') וסלט. כמעט כל דג, טרי או קפוא, יתאים. עדיף להכין מאכל זה בסיר שטוח ורחב, רצוי טפלון, שיכיל את כל העוף (או הדג) בשכבה אחת.

 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

קילו וחצי עוף חתוך למנות (אפשר עוף שלם, כרעיים או איזה חלקים שאוהבים)

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לפרוסות

מעט שמן לטיגון

4-5 פרוסות גדולות ודקות של לימון, ללא גרעינים

1 כפית כורכום שטוחה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית קינמון טחון

8  (או יותר) שיני שום קלופות וחצויות

1 כף שטוחה אבקת מרק עוף (או 1/2 כפית מלח)

אופן ההכנה:

  1. חותכים כל פרוסת לימון ל- 4.
  2. מחממים שמן בסיר שטוח ורחב על אש גבוהה ומטגנים בצל, עד שיתחיל לשנות את צבעו.
  3. מערבבים בקערה את חלקי העוף עם יתר המרכיבים, פרט לאבקת המרק.
  4. מסדרים את חלקי העוף על הבצל בסיר, כשהעור כלפי מעלה ומכסים את הסיר.
  5. מאדים על אש גבוהה עד שתוכן הסיר מתחיל להשמיע רחשים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות במשך חצי שעה.
  6. מוסיפים אבקת מרק או מלח, הופכים את חתיכות העוף וממשיכים לבשל כשהעור כלפי מטה, עד שהעוף מתרכך ומשחים. חשוב להקפיד כל הזמן על כך שתהיה כמות קטנטנה אך מספקת של נוזלים בסיר. בדרך כלל מה שהעוף (או הדג) מפריש, זה מספיק. מסירים מן האש ומגישים חם.

 

בשעה טובה הגענו לקינוח ומצאנו לכם אחד קליל ועדין במראה מהודר ויוקרתי שההכנה שלו מאוד פשוטה וקלה:

טרייפל לימון
(חן שוקרון)

המרכיבים (לכ-10 כוסות אישיות):
לקארד לימון:
2 ביצים
2 חלמונים
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה

לטרייפל:
100 גרם (חבילה פנימית מתוך חבילה גדולה) של בישקוטים
1/2 כוס (120 מ"ל) אייריש קרים (ניתן להמיר בכל ליקר אחר שאוהבים או בכמות דומה של חלב)
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

לעיטור (לא חובה):
גרידת לימון דקה

אופן ההכנה: 

1. מתחילים בהכנת הקארד: טורפים קלות בקערה את הביצים והחלמונים. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת.

2. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר בזמן שמרכיבים את הטרייפל.

3. מרכיבים את הטרייפל: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

4. מניחים את הבישקוטים בשכבה אחת בתבנית. יוצקים מעל את הליקר והחלב ומשרים לספיגה כ-3 דקות. שוברים את הבישקוטים לחלקים קטנים, ומרפדים איתם את כוסות ההגשה. יוצקים מעל הבישקוטים שכבה דקה של קארד לימון. מכסים בשכבה נדיבה של קצפת. חוזרים על אותן הפעולות שוב ליצירת שכבה נוספת של בישקוטים, קארד לימון וקצפת. מעטרים בגרידת לימון ושומרים בקירור עד להגשה. שומרים בקירור עד שלושה ימים.

* לגרסת פרווה: מחליפים את הקארד לימון בקוביות של תותים מחצי סלסלה שהושרו כשעה ב-2-3 כפות סוכר. את הליקר והחלב מחליפים בלימונדה או במיץ תפוזים, את השמנת המתוקה מחליפים בשמנת צמחית.


ספרו לנו איך יצא, כן? Smile

כל הזכויות שמורות © - ערן אורגניעיצוב אתרים - Studio Shlomit Toledo Webnology - בניית אתרים
חזורסיים הזמנה
שכחתי סיסמאהכנס את כתובת האימייל שלךשלח