ערן אורגני | שנייה לפני הקיץ – קבלו את הסלק!
menumenu
BasketBasket
לא נבחרו מוצרים להזמנה.

שנייה לפני הקיץ – קבלו את הסלק!

שנייה לפני הקיץ – קבלו את הסלק!

שנייה לפני הקיץ – קבלו את הסלק!


נכון שכבר התחילו להבשיל האבטיחים והמלונים ושניה לפני שנכנס הקיץ, חשבנו שכדאי להתפנק עוד קצת על הסלק. הסלק מתאים במיוחד כי אפשר לאכול אותו בהמון צורות – אפוי, מבושל וגם טרי וחי.
חוץ מהטעם הנהדר והצבע המשגע הסלק בריא ביותר. חומרי הפיגמנט בסלק מהווים מקור נפלא לקרטונואידים, ואנתוציאנידים, שמגנים עלינו מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות. לסלק יש גם תכונות אנטי דלקתיות המסייעות בהתחדשות רקמות החיבור, זרימת דם ומקטינות את רמות הכולסטרול. הבישול לא מעלים את היתרונות התזונתיים של הסלק לגמרי, כיוון שגם לאחר הבישול, הסלק מכיל מות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמין B וויטמין C..

דרכי ההכנה של הסלק והמאכלים שניתן לרקוח ממנו הם מרובים. את שורש הסלק ניתן לאדות, לבשל, לאפות או לקלות. ניתן לבשל את הסלק, ולהכין ממי הבישול שלו בורשט. ניתן לאדות אותו ולאכול כסלט. גם עלי הסלק נכנסו לאחרונה לסלטים או כריכים, וכדי לשפר את טעמם מומלץ לבשל אותם בישול קצר במי מלח.
 

ומה כדאי לעשות איתו עם הסגול סגול הזה? נראה לנו שממש מגיע לו לקבל לפחות מתכון אחד לכל אחת מהצורות שבהן ניתן לאכול אותו. דבר ראשון נלך על גרסת הסלק בתחמיץ המסורתית שהבאנו ממש מבית אמא:

סלק בתחמיץ:

המצרכים:
2 סלקים גדולים (או 4 קטנים)

לתחמיץ:
6 שיני שום כתושות
1/2 כוס חומץ
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הסלק ומבשלים אותו עד להתרככות.
  2. חותכים את הסלק לקוביות בינוניות
  3. בסיר קטן מבשלים את חומרי התחמיץ, למעט שיני השום, עד לרתיחה.
  4. מניחים אותו בטמפ' החדר עד שהוא מצטנן.
  5. מוסיפים את שיני השום הכתושות אל התחמיץ ומערבבים.
  6. מערים את התחמיץ מעל קוביות הסלק ומערבבים.
  7. מצננים במקרר למשך כחצי יום לספיגת הטעמים.
  8. מגישים קר כתוספת לבשרים.


בשביל הגרסה האפויה מצאנו לכם מתכון של אורי מאיר צ'יזיק לסלט סלק אפוי מצוין:

המרכיבים:
2 סלקים טריים שטופים
 מיץ מחצי לימון
1 כף רוטב סויה
 בצל אדום פרוס לפרוסות דקות
 פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
אופים את הסלקים השלמים בכלי פתוח או קדירה סגורה, לשעה בחום של 180 מעלות.
מצננים את הסלק, חותכים את הקצוות וחותכים לקוביות קטנות.
אם אפיתם את הסלק בקדירה סגורה, אפשר להשתמש בנוזלי הסלק שהצטברו בתחתית הקדירה לסלט.
מכניסים את הסלק הקצוץ לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים והסלט מוכן.

ומה עושים עם סלק חי? אם תפרסו אותו דק דק הוא יכול להכניס חיים לכל כריך ואם אתם במצב רוח הרפתקני מצרפים לכם פה מתכון של מסעדת "קימל" :

סלט סלק טרי בויניגרט של מיץ רימונים


מרכיבים

4 סלקים טריים יפים

50 גר' צנוברים קלויים

2 כפות של נענע קצוצה

2 כפות של כוסברה קצוצה

4 שזיפים מיובשים מגולענים

4 כפות של מיץ רימונים

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה

לקלוף סלקים ולחתוך לקוביות של 1 ס"מ x 1 ס"מ 
להכין מרינדה ממיץ רימונים, חומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח ופלפל. 
לקצוץ שזיפים לקוביות קטנות.

הערות

הרכבת המנה: 
לערבב את כל המרכיבים ולקשט מעל עם בזילקום.

 

יש לכם עוד מתכון ששווה הפצה? רק תגידו Cool

כל הזכויות שמורות © - ערן אורגניעיצוב אתרים - Studio Shlomit Toledo Webnology - בניית אתרים
back_to_top
חזורהתחברסיים הזמנה
שכחתי סיסמאהכנס את כתובת האימייל שלךשלח